torsdag 11 februari 2021

Bollen rullar

Nu är bollen i rullning. Fick brev från förvaltningsrätten idag. Beskedet var att de nu upprättat ett mål gällande ärendet med Turbo och kommunen. Vi har alltså överklagat kommunens beslut om att dra ner på antalet korttidsdygn. 



Vi har lika stort behov av avlastning nu, som vi haft de senaste åren, om inte ännu större behov. Turbo behöver miljöombyte (han sitter hemma 24/7) och han behöver också tränas i att frigöra sig från oss föräldrar (han är strax 23 år). Allt detta tas ifrån både Turbo och oss föräldrar med nuvarande beslut från LSS. Stor skam att man backar en brukare i hans utveckling på det här sättet! Dessutom anser kommunen med sitt sätt att agera, att Turbo ska klara sig själv åtta dygn/månad! Helt plötsligt har Turbo blivit en individ som vuxit ifrån sina diagnoser - svår autism och ADHD! Hur gick det till? Han måste ju vara en världssensation, för autism växer man inte ifrån. Det är en livslång funktionsvariation! Men tydligen gick den kursen/utbildningen förbi vissa chefer... 

Det har inte varit lätta veckor den senaste tiden. Vi har ingen avlastning utöver den tid vi är på jobbet. Den här siffran stressar mig lite. 



Tänker på de som väntar på ett svar eller dyl. Men tiden och orken till att öppna facebook har inte funnits på ett tag. Ber om ursäkt för om någon känner sig åsidosatt. Messenger använder jag bättre så där går det lättare att nå mig. 

Vi kämpar vidare, för detta med förvaltningsrätten är inte den enda bollen som rullar... 

Kram på er i vinterkylan 💕

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Lycka till, ni måste ju få rätt, allt annat är ju omöjligt. Stor styrkekram i allt ert kämpande ❤️

SkogsÄlvan sa...

Känner igen det där...svägerskan har downs syndrom, men 'hon kanske har mognat nu' (48 år gammal då det begav sig), så hon behöver inte alls den stimulans som innan...man slår sig för pannan....
❤Kram!

Polär Marielle sa...

Ja herregud!
Hoppas ni får rätt snart så tiden inte går en massa. Kram!